DOMAINE SAINT BLANCARD vakantieparadijs in Zuid-Frankrijk
 

Een vakantie in Frankrijk in de Midi Pyreneeen bij een Nederlands echtpaar

Het Domaine Saint Blancard is een intieme vakantieplek met enkele goedkope vakantiehuisjes aan een meer Frankrijk in de Midi Pyreneeen op ca 6 ha  vrije natuur met bos , gras en bramen. Op ons terrein vind je walnoten-, kersen- pruimen-, olijven- en vijgenbomen. In de vallei stroomt een beek. Geregeld zie je er reeën, wilde zwijnen en uiteraard vele vogelsoorten. Op ons terrein zijn huisdieren en honden toegestaan en welkom.

Op loopafstand ligt een 250 ha groot meer waar je kunt zwemmen, zeilen, surfen, vissen en parapenten. Er zijn kano's, waterfietsen en zeilboten te huur.  Zowel voor wandelingen als fietstochten is de omgeving uitermate geschikt. Een golfbaan, tennisvelden en mogelijkheden tot paardrijden bevinden zich binnen een straal van 6 km.

Op het Domaine Saint Blancard staan enkele gerieflijke gîtes , geschikt tot  6 personen. Het uitzicht vanuit deze vakantiewoningen op de besneeuwde toppen van de Pyreneeën is bij helder weer adembenemend.

Saint Blancard is een klein dorp met ca 100 inwoners op 1200 ha gelegen in de Midi Pyreneeën in Zuid Frankrijk en kent nog de echte landelijke rust. Het dorp ligt ongeveer in het midden tussen Toulouse en Lourdes, ca 80 km van de Spaanse grens en niet ver van Andorra en ongeveer 1200 km van Nederland. Het Domaine Saint Blancard ligt op loopafstand (ca 6 minuten) van het dorp waar je bij de kleine dorps supermarkt Proxy  dagelijks (6 dagen per week) vers brood vindt , voor eten en drinken het voor Nederlandse en Engelse bezoekers  zeer populaire café/restaurant Relais du Château van Jos en Anja en voor de Francofielen het  exelente Franse café/restaurant  Les Copains d' Abord van Veronique en Serge. 

Een grotere supermarkt is er in het kleine stadje Boulogne sur Gesse op 6 km afstand, iedere woensdag de ontmoetingsplaats van de omgeving op de gezellige markt.

Mieke van Heerikhuizen en Frans de Bie tel: 0033562661871

domaine saint blancard vakantiehuisjes in frankrijk in midi pyreneeen bij dorp met supermarkt aan meer waar huisdieren en honden zijn toegestaan