Home | Informatie

Een vakantie in Frankrijk bij een Nederlands echtpaar

Het Domaine Saint Blancard is een intieme vakantieplek met  3 gites op ca 6 ha vrije natuur met bos, gras en bramen. Op ons terrein vind je walnoten-, kersen- pruimen-, olijven- en vijgenbomen. In de vallei stroomt een beek. Geregeld zie je er reeen, wilde zwijnen en uiteraard vele vogelsoorten. Via een pad bereik je na ca 200 meter een 250 ha groot meer waar je kunt zwemmen, zeilen, surfen, vissen en parapenten. Er zijn kano's, waterfietsen en zeilboten te huur. Zowel voor wandelingen als fietstochten is de omgeving uitermate geschikt. Een golfbaan, tennisvelden en mogelijkheden tot paardrijden bevinden zich binnen een straal van 6 km.

Op het Domaine Saint Blancard staan enkele gerieflijke gites , geschikt tot 6 personen. Het uitzicht vanuit deze vakantiewoningen op de besneeuwde toppen van de Pyreneeen is bij helder weer adembenemend.

Saint Blancard is een klein dorp met ca 100 inwoners op 1200 ha gelegen in de Midi Pyreneen in Zuid Frankrijk en kent nog de echte landelijke rust. Het dorp ligt ongeveer in het midden tussen Toulouse en Lourdes, ca 80 km van de Spaanse grens en Andorra en ongeveer 1200 km van Nederland. Het Domaine Saint Blancard ligt op loopafstand (ca 6 minuten) van het dorp waar je een kleine supermarkt Proxy , met dagelijks (7 dagen per week) vers brood vindt , voor eten en drinken het bij Nederlanders en Engelsen  zeer populaire cafe/restaurant Relais du Chateau van Jos en Anja en voor de Francofielen het uitstekende Franse cafe/restaurant Les Copains d'Abord van Veronique en Serge. Een supermarkt is er in het kleine stadje Boulogne sur Gesse op 6 km afstand, iedere woensdag de ontmoetingsplaats van de omgeving op de gezellige markt.

Mieke van Heerikhuizen en Frans de Bie

Home | Informatie